Διαδηλώσεις

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Είμαστε εδώ, είμαστε πολλές, βγάλτε το σκασμό ξεφτίλες σεξιστές!

16 Δεκεμβρίου, Στ. Ησάπ Θησείο

Πριν από λίγους μήνες μαζευτήκαμε τρεις φεμινιστικές ομάδες της Αθήνας (Brastards, Μπεφλόνα, Μιγάδα) για να γνωριστούμε, να κουβεντιάσουμε και να οργανώσουμε τη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 16/12.

Κατεβαίνουμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε τη θέση και την παρουσία μας στο δημόσιο χώρο και λόγο για όλες και όλα μας. Δεν περιμένουμε από κράτος, κόμματα, μκο να μας πουλήσουν αντισεξιστική πολιτική. Στην πατριαρχική συνθήκη που ζούμε η θέση μας στο δημόσιο χώρο και λόγο είναι μια συνεχόμενη μάχη.

Μας λένε τσούλες, ξενέρωτες, πατσαβούρες, γεροντοκόρες, φάλαινες, νταλίκες, φεμινίστριες, κραγμένες, αδερφές, υστερικές, αντρογυναίκες, θείτσες, αξύριστες, ανώμαλα και εμείς φωνάζουμε περήφανα ‘ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ’! 

 

Βίντεο Πορεία Δεκέμβρης 2017: Είμαστε εδώ, είμαστε πολλές, βγάλτε τον σκασμό ξεφτίλες σεξιστές

 

 

                    pdf αφισών:    1,  2,  3
poreia-december_TYPO-page-001
Προκήρυξη. Κάνε κλικ για να δεις pdf

 

 Μερικές φωτογραφίες από την διαδήλωση:

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 

“Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι οι άντρες οι καθημερινοί” 

Για κάποιους ο βιασμός δεν θεωρείται ζήτημα· δεν πειράζει, θα το κάνουμε εμείς ζήτημα. Θα φροντίσουμε οι ίδιες. Γι΄αυτό και όλες εμείς, οι «προκλητικές», οι «πονηρές», οι «μυθομανείς», οι «κακότυχες» και «δύσμοιρες» θα διαδηλώσουμε μία και δύο και όσες φορές χρειαστεί μέχρι ν’ αρχίσουν να μας υπολογίζουν αυτοί που απλώνουν τα ξερά τους και όσοι τους κάνουν πλάτες. Θα το λέμε μέχρι να το χωνέψετε:

Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι οι άντρες οι καθημερινοί

 

Τελικά η βροχή δεν μας πτόησε, αντίθετα μας πώρωσε! Στις 16 Ιουνίου διαδηλώσαμε με πείσμα, φωνάξαμε τα συνθήματα εκείνα που δεν ακούγονται… σε άλλες διαδηλώσεις, τραγουδήσαμε για “άξια παλικάρια” που μπορεί να φάνε φτυάρια, γίναμε λούτσα, γίναμε παπιά, ήτανε καλά, πολύ καλά.

 

Ιδού και μερικές φωτό

 

feministiki.poreia.prok
Προκήρυξη που μοιράστηκε στην διαδήλωση

feminitistiki.poreia.afisa

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements