Δημόσιες Εκδηλώσεις

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 

Από τις “φεμινιστικές νίκες”, στην προετοιμασία για πόλεμο

 
Τι σχέση μπορεί να έχει το #metoo με την απαγόρευση κυκλοφορίας;
Γιατί τρία χρόνια τώρα θέλουν όλοι να ανακηρυχθούν προστάτες των γυναικών;
Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους οι τελευταίες φεμινιστικές «νίκες», ο ιός και ο πόλεμος;
 
Τρία χρόνια τώρα ο κόσμος μας μοιάζει να μην βγάζει κανένα νόημα. Πρώτα ήταν ο αόρατος εχθρός, μετά ο πόλεμος, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός. Μια σειρά γεγονότων που ενώ καθόλου τυχαία δεν είναι, το κράτος και οι ειδικοί του έχουν φροντίσει να τα παρουσιάζονται σαν μια σειρά παράλογων και απροσδόκητων συμβάντων. Γιατί; για να μην καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται και να το βουλώνουμε. Για να μένει η καθεμία μόνη της και να μην μπορεί παρά να παπαγαλίζει τον κρατικό λόγο. Ξέρουμε όμως ότι είμαστε πολλές που δεν γουστάρουμε αυτήν την κατάσταση. Γι’ αυτό είναι επιτακτικό να βρεθούμε και να δημιουργήσουμε τις δικές μας αφηγήσεις για τον κόσμο μας. Γιατί για να μην γίνουν οι ζωές μας αβίωτες, πρέπει πρώτα να σώσουμε τα μυαλά μας.
 
 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου/ 19:00/ Κατάληψη Ευαγγελισμoύ/Ηράκλειο Κρήτης 

 

εκδηλωση-4_page-0001

 

 

Κατάψυξη ωαρίων

Nέες ιδέες για την εκμετάλλευση και πειθάρχηση των γυναικών σε καιρούς κρίσης

Τον τελευταίο χρόνο θα έχετε προσέξει τις συχνές παροτρύνσεις από σελέμπριτι πρωινάδικων να πάμε να καταψύξουμε τα ωάριά μας. Θα έχετε προσέξει επίσης ότι, παράλληλα, μας πρήζουν με τη “βόμβα του δημογραφικού”. Θα έχετε σκεφτεί επίσης μήπως και πουλήσετε κανένα από τα δικά σας ωάρια τώρα που στριμώχνει η φάση για κανένα εξτραδάκι. Και όλα αυτά, μαζί με την παραδοσιακή πίεση να γίνουμε μάνες. 

Ε, όλα αυτά μαζί θα τα συζητήσουμε ώστε να βγάζουν νόημα για την δυστοπική περίοδο που διανύουμε, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 7μμ στην ΑΣΟΕΕ !

afisa emporio

 


 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 

Από τις “φεμινιστικές νίκες”, στην προετοιμασία για πόλεμο

 
Άνοιξε ο καιρός και εμείς λέμε θα βγούμε να τα πούμε. Τα ερωτήματα είναι δύσκολα, αλλά όχι αναπάντητα!
 
Τι σχέση μπορεί να έχει το #metoo με την απαγόρευση κυκλοφορίας;
Γιατί δύο χρόνια τώρα θέλουν όλοι να ανακηρυχθούν προστάτες των γυναικών;
Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους οι τελευταίες φεμινιστικές «νίκες», ο ιός και ο πόλεμος;
 
Δύο χρόνια τώρα ο κόσμος μας μοιάζει να μην βγάζει κανένα νόημα: μέσα απ’ τα λόγια του κράτους και των ειδικών, μάς παρουσιάζεται σαν μια σειρά παράλογων και απροσδόκητων γεγονότων. Για να μην καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται και να το βουλώνουμε. Για να μένει η καθεμία μόνη της και να μην μπορεί παρά να παπαγαλίζει τον κρατικό λόγο. Ξέρουμε όμως ότι είμαστε πολλές που δεν γουστάρουμε αυτήν την κατάσταση. Γι’ αυτό είναι επιτακτικό να βρεθούμε και να δημιουργήσουμε τις δικές μας αφηγήσεις για τον κόσμο μας. Γιατί για να μην γίνουν οι ζωές μας αβίωτες, πρέπει πρώτα να σώσουμε τα μυαλά μας.
 

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ/ ΑΣΟΕΕ/ 19:00

 

AFISA_Ekdilosi_TYPO

 


 

Στα πλαίσια της επετείου των 10 χρόνων της κατάληψης Αρχείο 71, η ομάδα μας οργάνωσε την εκδήλωση

Το σώμα μας πεδίο μάχης 

φεμινιστικές θέσεις ενάντια στις (όχι και τόσο) νέες κρατικές πολιτικές

10_XRONIA_MIGADA_TYPO_pages-to-jpg-0001 (1)

Στην εκδήλωση θα μιλήσουμε για το πώς ιστορικά το ιατρικό σεξιστικό σύμπλεγμα ήταν και παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένο με τις κρατικές πολιτικές. Θα αντλήσουμε στοιχεία από τη νέα ομώνυμη έκδοση μας, που αφορά τον κύκλο σεμιναρίων που είχαμε κάνει (2015-2017) ενάντια στον ιατρικό σεξισμό και ρατσισμό, αλλά και δύο κείμενα μπόνους που αποτελούν πρόσφατη επεξεργασία της ομάδας. Σε αυτά δύο τα κείμενα, προκειμένου να συγκροτήσουμε μια αυτόνομη φεμινιστική γνώμη για το δημόσιο σύστημα υγείας, το ιατρικό κατεστημένο και τη σχέση της δημόσιας υγείας με τη δημόσια τάξη, ψάξαμε την ιστορία αυτών των θεσμών στο πλαίσιο του ελληνικού κράτους. 

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, 19:00


 

10 χρόνια ΑΡΧΕΙΟ 71

4 Πολιτικές συζητήσεις στο ΑΡΧΕΙΟ 71  

Πάνε 10 χρόνια από τότε που η ομάδα miγaδα μαζί με άλλες συλλογικότητες και ομάδες ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε το κτήριο στη γωνία Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων, το ΑΡΧΕΙΟ 71.

Το Αρχείο 71 είναι ο τόπος που οι ιδέες, οι συζητήσεις και οι δράσεις μας (εκδηλώσεις, εκδόσεις, παρουσιάσεις) φιλοξενούνται μια δεκαετία τώρα. Μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια μπορέσαμε να βρούμε η μια την άλλη, να οργανωθούμε και να υπάρχουμε στο χρόνο. Αλλά πρώτα και κύρια, μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια μπορέσαμε να φτιάξουμε συλλογικές δυνατότητες και γνώμες, ενάντια σε κάθε παλιά και νέα πειθάρχηση που επιφύλαξαν οι καιροί για τις ζωές μας.

Σας καλούμε σε 4 πολιτικές εκδηλώσεις, ώστε να θυμηθούμε μαζί τα 10 χρόνια του ΑΡΧΕΊΟΥ 71, 10 χρόνια αυτόνομων συλλογικών ιδεών.

10xronia-arxeio-ekdilosi_final_page-0001

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου: Το σώμα μας, πεδίο μάχης- Εκδήλωση από την ομάδα miγaδα

Σάββατο 6 Νοεμβρίου: Αραβίδες Ντίβες- Βιβλιοπαρουσίαση από το περιοδικό Τεφλόν

Εκδηλώσεις που έγιναν: 

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου: Alien – Εισήγηση/ Προβολή από το περιοδικό Robotnik Fantastica

Σάββατο 23 Οκτωβρίου: 10 χρόνια αυτονομία -Πολιτική εκδήλωση από το Αρχείο71 

 

 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Μάγισσες, μαίες, νοσοκόμες

Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΩΝ

Σάββατο 20 Ιούνη, Κατάληψη Φάμπρικα Υφανετ, Θεσσαλονίκη

μιγαδα_αφισα
banner